Upozorenje Domus Sesvete koristi kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Kao marketplace platforma neke od informacija su dostupne i našim prodavateljima koji su registrirani u našem sustavu. Ukoliko želite dalje nastaviti koristiti naš sustav molimo vas da to potvrdite ovdje.

PRIHVAĆAM SVE KOLAČIĆE POLITIKA KOLAČIĆA

Uvjeti korištenja

Reklamacije / Povrati robe

Prodavatelj se obvezuje isporučiti proizvod koji je ispravan te odgovara opisu navedenom na stranicama Internet trgovine.
Slika koja se nalazi uz proizvod ne mora nužno odgovarati stvarnom izgledu proizvoda te ju kupac ne može uzeti kao temelj za reklamaciju.
Odgovornost za materijalni nedostatak proizvoda regulirana je člancima 400. do 422. Zakona o obveznim odnosima (“Narodne novine”, broj: 35/05., 41/08., 125/11.)
Neispravan proizvod nakon reklamacije (telefonski ili pismeno) kupac šalje prodavatelju poštom uz dostavnicu, na adresu: Domus Sesvete d.o.o.; Zagrebačka 123, 10360 ZAGREB.

Prodavatelj se obvezuje da će u što kraćem roku, a najduže u roku od 14 dana neispravan proizvod zamijeniti ispravnim. Troškove dopreme novog ispravnog proizvoda na adresu kupca snosi prodavatelj.
Kupac ima pravo na povrat artikla ukoliko mu je isporučen artikl koju nije naručio (artikl ne odgovara specifikaciji artikla koji je kupac naručio). U tom mu se slučaju ponovno šalje artikl koju je kupac naručio (o trošku prodavatelja), te mu se vraćaju troškovi koje je kupac platio za slanje vraćene robe prema prodavatelju.
U slučaju nemogućnosti isporuke drugog artikla ili otklanjanja neispravnosti, Prodavatelj će nadoknaditi Kupcu njegove ukupne poštanske troškove povrata artikla (troškove slanja artikla kupcu te troškove povrata artikla od kupca), te od kupca uplaćenu vrijednost vraćenog artikla.
Reklamacija se radi za robu koja je dostavljena krivo ili nije potpuna zbog nekih nedostataka koje su nastale prije ili nakon pakiranja, ali ne od strane kupca.
Povrat novca izvršavamo načinom na koji je uplata izvršena, tj. uplatom na račun ako je plaćanje izvršeno pouzećem, i to isključivo nakon primitka vraćene robe.
Za sve reklamacije molimo da nas kontaktirate:
• telefonom: +385 1 35 35 335
• putem e-mail-a: info@domus-sesvete.hr

 

Raskid Ugovora

Ukoliko ste se predomislili, naručenu robu možete vratiti bez pojašnjenja, a otkazati narudžbu možete i prije nego što je poslana na dostavnu adresu. Obavijest o povratu i/ili otkazu naručenih artikala upućuje se našoj korisničkoj podršci na telefon: +385 1 35 35 335 ili putem e-mail-a: info@domus-sesvete.hr.

Ako ste naručili i primili robu na adresu, a ipak biste željeli nešto drugo, zamjenu nije moguće napraviti klasičnim putem ‘1 za 1’, već sukladno odredbama članka 74. stavka 2. Zakona o zaštiti potrošača (»Narodne novine«, broj 41/14) potrebno je napraviti jednostrani raskid Ugovora o kupoprodaji uz eventualni povrat artikla.

 

Upute za jednostrani raskid Ugovora

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu: „Domus Sesvete d.o.o.; Zagrebačka 123, 10360 Sesvete, telefaksom na broj: +385 1 35 35 335 ili elektroničkom poštom info@domus-sesvete.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca „Obrazac za jednostrani raskid ugovora“.

 1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora
  Rok za jednostrani raskid ugovora iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.
 2. Povrat uplaćenog iznosa
  Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

 1. Povrat robe
  Robu vratite ili je predajte nama na adresu: „Domus Sesvete d.o.o.; Zagrebačka 123, 10360 Sesvete, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu Odluku o jednostranom raskidu ugovora.
  Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastiti za primanje robe.
 2. Troškovi povrata robe
  Izravne troškove povrata robe snosi sam kupac.
 3. Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe
  Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.
Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

 

Online rješavanje potrošačkih sporova

Sukladno uredbi Europske unije, Domus Sesvete web trgovina sudjeluje u rješavanju potrošačkih sporova za proizvode i usluge kupljene putem interneta, a koje kupci mogu predati online.
Uredba Europske Unije br. 524/2013. o online rješavanju potrošačkih sporova (Online Dispute Resolution platform) primjenjuje se od 09. siječnja 2016.
Sukladno Članku 14. stavku 1. te Uredbe propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS. Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS) započela je s radom 15. veljače 2016. godine.
Nastavno na gore navedene odredbe, u nastavku je elektronska poveznica (link):

Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova